Szó sem lehetett békülésről Szilágyi Liliána és édesapja között – jöhet a per

Megosztás

A békítő tárgyaláson mindkét fél elzárkózott a békülés lehetőségétől, a becsületsértési perből tárgyalás lesz. Az úszónő és ügyvédje természetesen megtartják maguknak a bizonyítékokat az éles tárgyalásig, addig nem kötnek semmit előre a sajtó orrára, hogy miből fog állni a bizonyítás.

A bíróság pénteken meghallgatta az apját testi, lelki és szexuális bántalmazással vádoló Szilágyi Liliánát és az apát, Szilágyi Zoltánt is, aki becsületsértésért perelte be a lányát, írja a Telex. Ez a pénteki egy úgynevezett békítő meghallgatás volt, amin a két felet arról kérdezték, látnak-e reményt arra, hogy kibéküljenek. Ha nem, az ügyből bírósági tárgyalás lesz.

Szilágyi Liliána a meghallgatás előtt a Telexnek azt mondta, „majd biztos bocsánatot fogok kérni a húsz évig tartó bántalmazássorozatért”, illetve hogy ő nem akar békülni. Szilágyi Zoltán önmagát képviselte a meghallgatáson, ő nem nyilatkozott a lapnak. A becsületsértési ügyből per lesz, tehát „tárgyalásra utalják”.

Szilágyi arról is beszélt a lapnak, hogy nem akar hallgatni, és már várta a pillanatot, hogy találkozzon az apjával, hogy hat év után a szemébe nézzen. Arra a kérdésre, hogy mivel tudja bizonyítani az igazát az ügyben, ügyvédjével, Nemes Lászlóval együtt úgy feleltek, ezt nem a sajtóban akarják kommunikálni, ez majd a tárgyalásokon kiderül.

Szilágyi azért nem akart feljelentést tenni, mert az igazságszolgáltatás „az ilyen fajta ügyekben még nagyon gyerekcipőben jár”, az „elvett gyerekkort” egy több évig húzódó per végi ítélet sem tudja visszaadni. Másrészt azt is gondolja, hogy lelkileg az segítene rajta, ha nem kellene folyamatosan találkoznia az apjával. „Normális esetben a bántalmazót a bántalmazottjával nem egészséges összeengedni”, mondta.

Szilágyi Liliána Eb-ezüstérmes úszó tavaly év végén írt arról közösségi oldalán, hogy úszóedző apja éveken át bántalmazta őt, illetve anyját is. Az ügyben azóta a Magyar Úszó Szövetség folytatott vizsgálatot, és arra jutottak, hogy Szilágyi igazat mondott, apját pedig kitiltották a szövetség rendezvényeiről. Szilágyi Zoltán a lánya kijelentéseiért harmincmillió forintra perelte.

Kapcsolódó cikkek